З олімпійського  Лондона  українські майстри блакитних доріжок повернулися з порожніми  руками. Жоден з наших атлетів не тільки не підіймався на п’єдестал пошани, а й не зумів пробитися навіть до фінальних запливів. Окрім інших причин, спортивні функціонери пояснюють спад  ще й зміною поколінь. Та разом з обіцянками побудувати протягом п’яти років чималу кількість басейнів, аби  повернути  змогу  займатися плаванням якомога більшій частині  українців, плекають  надію: виступи кількох молодих спортсменів є підставою для гордості і перспективними з точки зору наступних олімпійських стартів 2016 року в бразильському Ріо-де-Жанейро.

Фото з сайту espn.go.com

Чемпіонка світу і Європи Дарина Зевіна одна з них. Учора вона успішно завершила  виступи на останньому в цьому сезоні, восьмому, етапі Кубка світу FINA з плавання.

Українська спортсменка фінішувала першою на дистанції 200 метрів на спині за 2:01.47. Лідер українського плавання більш ніж на дві секунди випередила срібного призера Емілі Сібом з Австралії. Також Дарина стала бронзовою призеркою на 50-метрівці на спині.

Фото з сайту news.yahoo.com

У загальному заліку Кубка світу  українка посіла четверте місце. Переможниця визначилася достроково, це угорська пловчиня-універсал Катінка Хосжу, вона не обмежується плаванням на спині, а й успішно виступає в інших стилях — вільному, баттерфляї, комплексному плаванні.

Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав спортсменку, побажав їй подальших успіхів на світових змаганнях.