Облаштувати побут у спортивно-військовому ліцеї, порожньому на час літніх канікул, молодій мамі з трьома малими дітьми — непросто. Але Тетяна радіє, що вирвалася з шахтарського Тореза у Чернівці й має тут тимчасове житло. Страхіття війни, хвилювання за малюків, важка дорога у пошуках миру і спокою вкрай розхитали нерви молодої жінки. 

Загалом, окрім організаційної і матеріальної допомоги, вимушені переселенці потребують доброго слова і мудрих порад. Для цього в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області вирішили надати переселенцям психологічні консультації, підтримати їхній психоемоційний стан. Практичні психологи обласного управління ДСНС відвідують сім’ї, що приїхали на Буковину зі східних областей країни, проводять із дорослими та дітьми індивідуальні бесіди, аби вони швидше адаптувалися в нових умовах життя. 

Навіть на малюнку сонце яскравіше, коли поруч надійна дружня допомога. Фото прес-служби УДСНС України у Чернівецькій області

Надавати переселенцям своєчасну та якісну соціально-психологічну допомогу вирішили і в «Українському народному домі», що у Чернівцях.

— Ми згуртували професійних психологів і за допомогою консультацій, зустрічей у колективі, тематичних тренінгів формуємо довкола цих людей простір довіри, — розповідає ініціатор проекту Ігор Бабюк.