АНОНС. Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул проведе загальну передтурнірну прес-конференцію, присвячену відкриттю U16 Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків.

Прес-конференція відбудеться 6 серпня о 10:00 в Київському Палаці Спорту. В ній також візьмуть участь президент Федерації баскетболу України Олександр Волков та директор турніру «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський.

Під час прес-конференції буде презентовано Кубок турніру - найголовніший трофей, за який будуть змагатися 16 європейських команд - учасниць юнацького чемпіонату.

Місце проведення: прес-центр Київського Палацу спорту (Спортивна Площа, 1, четвертий поверх).

Акредитація ЗМІ є обов’язковою.

Представники ЗМІ можуть акредитуватися, надіславши заявку на адресу media@eurobasket2015.org або зателефонувавши за номером: 091 357 10 93 до 5 серпня 18:00 год.

ДОВІДКА. Чемпіонат Європи U16 – це загальноєвропейський чемпіонат з баскетболу серед національних команд для юнаків віком до 16 років. Чемпіонат був вперше проведений у 1971 році під назвою «Чемпіонат Європи серед кадетів» і відбувався раз на 2 роки. З 2004 року турнір почали проводити щорічно. Збірна колишньої Югославії виграла турнір рекордні дев'ять разів, а збірна Радянського Союзу трофей здобувала тричі. Чинним чемпіоном Європи серед юнаків до 16 років є збірна Туреччини.

Цьогорічний розіграш U16 Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року серед чоловіків пройде в київському Палаці Спорту з 8 по 18 серпня 2013 року і збере 16 найкращих команд Європи.

Чемпіонат Європи U16 проходить у рамках підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015. Нагадаємо, що для підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу «Євробаскет-2015» створений Координаційний комітет, який очолив Президент України Віктор Янукович, секретарем комітету став Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.