СПОРТ. В останній день чемпіонату Європи з дзюдо, який завершився 28 квітня у Будапешті, були розіграні нагороди в командних турнірах. Чоловіча збірна України завоювала бронзові медалі, передає УКІНФОРМ з посиланням на СпортОнлайн. 

«Спочатку українці розгромили команду Австрії з рахунком 5:0. Свої поєдинки виграли Георгій Зантарая (до 66 кг), Сергій Дребот (до 73 кг), Віталій Дудчик (до 81 кг), Кеджау Ньябали (до 90 кг) і Артем Блошенко (до 100 кг). У чвертьфіналі виграли у команди Німеччини з рахунком 3-2. Тут перемоги взяли Георгій Зантарая (до 66 кг), Сергій Дребот (до 73 кг) і Кеджау Ньябали (до 90 кг)», – зазначається в повідомленні.

У півфіналі українцям протистояли діючі чемпіони світу росіяни. Наші співвітчизники програли всуху – 0:5. У цьому матчі на татамі виходили Геворг Геворгян (до 66 кг), Сергій Дребот (до 73 кг), Віталій Дудчик (до 81 кг), Станіслав Ретинський (до 90 кг) і Дмитро Лучин (до 100 кг).

У поєдинку за бронзу українці перемогли господарів турніру – угорців із рахунком 4:1. Перемог добилися Георгия Зантарая (до 66 кг), Сергій Дребот (до 73 кг), Кеджау Ньябали (до 90 кг) і Дмитро Лучин (до 100 кг).

Другий комплект бронзових нагород дістався Німеччині. Звання чемпіонів Європи відстояли грузини, вигравши у фіналі у росіян – 4:1.

Жіноча збірна України опинилася на дев'ятому місці.

Чемпіонками Європи в команді стали голландки, які у фіналі були сильніші за француженок. Бронзу розділили збірні Росії і Німеччини.