У Тернопільській області на вшанування пам’яті Героїв Майдану з’явився бір. Його площа — понад п’ять гектарів. Відтепер зростатиме він неподалік села Лісники Бережанського району. Ініціювала цю добру справу Бережанська самооборона Майдану. Місцеві ж лісівники одразу її підтримали й запропонували понад 20 тисяч саджанців сосни звичайної. Цікаво, що садити ліс вийшли майже 200 активістів, студентів, представників районної та міської влади, партійних і громадських організацій.

Шість років тому на місці, де посадили бір, стався зсув грунту. «Тож насадження у майбутньому матимуть і захисне значення, а сосновий ліс позитивно впливатиме на довкілля, змінюватиме його, як, зрештою, Герої Майдану змінили Україну», — зазначив директор державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» Олександр Левчук.

Символічно, що бір на честь Героїв Майдану ростиме неподалік найбільшого в районі (якщо не в області) військового меморіалу воякам легіону Українських Січових Стрільців. Понад 100 героїв тут сплять вічним сном.

Учасники акції висаджування лісу на вшанування пам’яті Героїв Майдану встановили інформаційний щит про цю подію. Згодом його замінить пам’ятний знак.