Микола ШОТ,
«Урядовий кур’єр»

 

30 жовтня з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького відкриють повітряний напрямок до словацької столиці. Відтепер тричі на тиждень з міста Лева можна буде літати до Братислави. Більше того, днем тому авіакомпанія «Wizz Air» відкрила нове повітряне сполучення Львів-Вільнюс. Щопонеділка та щоп’ятниці за сорок хвилин можна буде дістатися із західноукраїнського міста до столиці Литви.

 

Львів прагне якнайширше відчинити власні повітряні ворота. Тож зимового часу, як інформує прес-служба міськради, треба чекати на збільшення авіарейсів. Оголосили чотири нових напрямки авіакомпанії Wizz Air та п’ять – Ryanair.

Ще нинішнього року, а саме 14 грудня, Львів урочисто відкриватиме новий напрямок до німецького аеропорту Франкфурт-Хан. Така ж приємна подія запланована й на березень наступного року, щоправда, авіарейс стартуватиме до данської столиці Копенгаген.

Узагалі ж угорський лоукост-перевізник відновив свою роботу в міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького всередині 2017 року. Тоді літаки «Wizz Air» відкрили повітряний маршрут до столиці Німеччини – Берліна та польського Вроцлава. Цьогорічного першого весняного місяця повітряні мости почали сполучати місто Лева з німецьким Дортмундом і польськими – Гданськом та Катовіце. Згодом взялися літати й до аеропорту Лондон-Лутон. З березня наступного року авіакомпанія «Wizz Air» виконуватиме зі Львова польоти у 10 напрямках, у шість країн Європи.