ПРОГНОЗ. За даними Українського гідрометеорологічного центру, морозна погода з незначними коливаннями температур утримуватиметься до кінця березня. Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. Дуже низька температура протягом цього тижня не фіксуватиметься. З 19 по 23 березня спостерігатиметься поступове підвищення температурного режиму: вночі -3...-6, вдень 0...+4 градуси. В цей період у зв’язку з проходженням атмосферних фронтів через Україну випадатимуть опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ.

«З 24 по 28 березня ми очікуємо, що в Україну прийде нова хвиля холодного повітря», — заявив фахівець. Температура у західних та північних областях становитиме -6...-11 і до -2...-7 на іншій території України.

«Можна підсумувати, що весна цього року запізнюється, й до кінця березня  навряд чи можна очікувати переходу середньодобової температури через 0 градусів. У першій декаді квітня, я сподіваюся, буде активний наступ весни і підвищення температурного режиму», — передає слова Миколи Кульбіди РБК-Україна.