ДУХОВНІСТЬ. Протягом чотирьох днів на берегах мальовничого Сейму в древньому Путивлі на Сумщині тривав 11-й Міжнародний фестиваль мистецтв «Золоте латаття». Цей традиційний захід об’єднує в собі різні види мистецтва — музику, спів, вишивку, фотографію, малювання тощо. До того ж у рамках фестивалю проходять рицарські турніри, що відтворюють картини з глибин нашої історії. 

Цього разу програма була особливо розмаїтою. Насамперед усі бажаючі могли спробувати власні сили в малюванні, про що потурбувалися організатори. І дорослі, і юні одержували необхідне приладдя за умови, що виконаний твір залишиться в музейній експозиції фестивалю. Таким чином тут уже налічується понад 300 робіт, з якими свого часу ознайомилися відвідувачі низки художніх музеїв та галерей України.

Представницьким видався концерт, що проходив над водами Сейму. Звучали мелодії і пісні різних мистецьких напрямків, починаючи класикою і закінчуючи авангардом. Особливою самобутністю вирізнялися етнічні гурти, які запропонували зразки місцевого фольклору.

Рицарські турніри, що проходили під час фестивалю, відтворювали картини з глибин нашої історії. Фото Анатолія ЛУГОВСЬКОГО