РОБОЧА ПОЇЗДКА

 Президент взяв участь у церемонії закладання капсули майбутнього об’єкта Євробаскету-2015 

Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури — серед пріоритетів державної політики. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович у Дніпропетровську під час церемонії закладання капсули спортивно-розважальної арени для проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Глава держави зауважив, що нині багато країн світу визначають пріоритетом розвиток спорту як один з інструментів оздоровлення громадян. «Україна також показує, що ми йдемо вперед. Ми будемо рік у рік покращувати підходи в охороні здоров’я та спорті», — сказав він і підкреслив, що в місті Павлограді Дніпропетровської області нині будують близько 20 спортивних споруд, переважно у школах. Віктор Янукович переконаний: це має бути прикладом для всієї України, зокрема для меценатів, які б вкладали кошти у спорт, молодь та культуру.

Глава держави сказав, що нинішній рік, як і минулий, показовий для України в питаннях спорту. «Ми успішно провели Євро-2012, показали успішні результати на Олімпіаді та Паралімпіаді в Лондоні. 2013 рік також є своєрідним іспитом для України, оскільки цього року наша держава прийматиме чемпіонат світу з художньої гімнастики, чемпіонат Європи серед юнаків з легкої атлетики та чемпіонат Європи серед юнаків з баскетболу. Це своєрідний іспит і підготовка до Євробаскету в 2015-му», — підкреслив він.

У свою чергу, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що вже передбачено фінансування всіх робіт зі спорудження спортивної арени. За його словами, завершення будівництва заплановано до кінця наступного року.

Саме так Президент Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул (праворуч) та керівник Дніпропетровщини Дмитро Колесніков започаткували нове будівництво. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Також Віктор Янукович взяв участь у відкритті заводу з виробництва преміксів та комбікормів — ТОВ «Інбел» у селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області. Він заявив: «Відкриття таких сучасних підприємств важливе. Україна дуже зацікавлена в тому, щоб підприємства народжувались за рахунок інвестицій, за рахунок інвесторів».

Як передає слова Президента його прес-служба, сільськогосподарське виробництво — одна з пріоритетних галузей. І цей завод забезпечуватиме якісною продукцією не лише господарства України, а й працюватиме на експорт. До слова, ТОВ «Інбел» буде першим сучасним заводом із виготовлення преміксів та комбікормів в Україні й одним із найсучасніших у Європі. Віктор Янукович також поспілкувався з працівниками заводу, запевнивши їх, що влада й надалі виконуватиме всі соціальні зобов’язання.

В рамках робочої поїздки на Дніпропетровщину глава держави взяв участь у відкритті об’єкта з утилізації порожніх корпусів ракетних двигунів на базі ДП «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»