Учора Президент Віктор Янукович побував з робочою поїздкою на Кіровоградщині. Першим пунктом перебування глави держави в області стала участь у відкритті Світловодського річкового терміналу — першого у Кіровоградській області зерновідвантажувального підприємства на Дніпрі, що може одночасно приймати та відвантажувати вагони та баржі.

«Ми учасники відродження транспортного потенціалу Дніпра, а в подальшому — й інших водних шляхів нашої країни», — поділився враженнями Віктор Янукович під час церемонії.

На переконання глави держави, відкриття таких терміналів — важлива складова масштабної стратегії розвитку річкового транспорту, воно відкриває нову сторінку в розвитку українського транспортного комплексу, збільшує кількість робочих місць та поліпшує якість життя людей регіону.

Використання водних шляхів зменшує навантаження на автомобільні та залізничні дороги, скорочує витрати бюджету на їх ремонт та обслуговування. «Наші річки повинні працювати, бо це надпотужна складова національної транспортної інфраструктури», — переконаний Президент.

Світловодський термінал — вдалий приклад залучення високих технологій та інновацій у великотоварні агропромислові комплекси, що сприяє реалізації потужного продовольчого потенціалу України. А інвестиції в розвиток інфраструктури аграрного ринку, в елеваторні комплекси — це інвестиції в майбутнє, повідомляє прес-служба Президента.

Річки розкривають аграрний потенціал нашої країни. Фото Михайла МAРКIВA

Сільськогосподарську тему було продовжено безпосередньо в Кіровограді під час відкриття Всеукраїнської агропромислової виставки «АгроЕкспо». «Для динамічного розвитку економіки України та її регіонів вкрай важлива реалізація потужного агропромислового потенціалу нашої держави», — переконував її учасників і гостей Віктор Янукович. І проведення такої виставки дає нагоду оцінити власні здобутки, показати потужний потенціал аграрного сектору, який поступово розкривається на повну силу.

Складова Програми економічних реформ — модернізація виробництва та підвищення конкурентоспроможності продукції. У зв’язку з цим Віктор Янукович наголосив на важливості створення сприятливих умов для ведення бізнесу: «Ми послідовно працюємо над тим, щоб знайти такий формат стосунків між владою і бізнесом, який би відповідав інтересам обох сторін». А один із важливих пунктів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки — підтримка виставково-ярмаркової діяльності.

Згодом, спілкуючись із журналістами, глава держави зупинився на своїй вимозі від уряду забезпечити єдині тарифи на послуги ЖКГ в усіх регіонах. А також прокоментував євроінтеграційні прагнення України, які не стануть на заваді співпраці з Росією та іншими країнами Митного союзу. При  цьому Україна у співпраці з іншими країнами керується національними інтересами.

Президент також зазначив, що будівництво заводу ядерного палива в Кіровоградській області, яке триває у партнерстві з Росією, буде продовжено, бо це буде вигідно й Україні, й Росії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»