Президент Віктор Янукович зустрівся з членами національної чоловічої збірної команди України з баскетболу — фіналістами чемпіонату Європи 2013 року.

«Передусім хочу всіх привітати з прекрасним результатом, що наша збірна увійшла до чемпіонату Європи вперше в історії, до шістки кращих команд Європи», — сказав глава держави.

Великий спорт передбачає і велику відповідальність. Фото надано управлінням прес-служби Адміністрації Президента України

На його переконання, отриманий високий результат дає змогу українським баскетболістам показати себе на чемпіонаті світу, який відбудеться в Барселоні в лютому 2014 року. Досягнення українських баскетболістів важливі в контексті підготовки України до проведення Євробаскету-2015. «Ви як люди, які взяли сьогодні у свої руки прапор України, маєте можливість увійти в історію розвитку українського баскетболу», — сказав Президент.

Віктор Янукович зазначив, що в рамках підготовки вже будується необхідна спортивна інфраструктура, повідомляє прес-служба Президента. На переконання глави держави, Україна останнім часом досягла значних успіхів як у баскетболі, так і в інших видах спорту, зокрема в тенісі.

«Це свідчить, що ми на правильному шляху, і нам потрібно якомога більше молоді залучати до занять спортом», — сказав Віктор Янукович, додавши, що успіхи представників національної збірної — приклад для наслідування молодого покоління.

Досягнення українських спортсменів — візитівка країни на світовій арені. Як зазначив Президент, під час його розмови з Президентом США Барак Обама згадував про відомого в усьому світі баскетболіста Олександра Волкова.

У свою чергу члени збірної з баскетболу подарували Віктору Януковичу іменну футболку та м’яч із підписами членів команди. «Ми завдяки вашій підтримці створили умови для збірної», — резюмував президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

Він зазначив, що підготовку спортсменів для участі у чемпіонаті було проведено на найвищому рівні. «Ми гордо ходили в майках України Любляною і відчували підтримку», — сказав він, підкресливши інтерес медіа та громадськості до перемог української збірної й зауважив, що це для українських спортсменів велика відповідальність. «Ще раз дякую за те, що баскетболу дали друге життя», — підкреслив Олександр Волков.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»