РОЗБУДОВА

У 2013 році в Україні розпочнеться будівництво чотирьох заводів для виробництва синтетичного газу з вугілля

Модернізацію підприємств гірничо-металургійного комплексу мають здійснювати відповідно до європейських екологічних стандартів. Це дасть змогу розв’язати екологічні проблеми регіонів, у яких вони працюють, та розпочати запровадження відповідних екологічних програм. Про це заявив Президент Віктор Янукович, перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькій області, під час церемонії введення в експлуатацію першої агломераційної машини металургійного комбінату «Запоріжсталь».

«Модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу має проводитися з урахуванням приведення металургійних заводів до європейських екологічних норм», — сказав він, додавши, що ця установка — перша з шести, які планують запустити на «Запоріжсталі», і вона дасть змогу за рік зменшити шкідливі викиди на 10%.

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін подякував Президенту за постійну увагу до екологічних проблем регіону. А засновник компанії «СКМ» Рінат Ахметов зазначив, що модернізацію меткомбінату активно здійснюватимуть і надалі, аби зробити його одним із кращих у Європі.

 

Віктор Янукович переконаний: за стандартами енергозбереження «Запоріжсталь» буде одним із кращих меткомбінатів у Європі. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Віктор Янукович також ознайомився з ходом будівництва мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі. Голова Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко розповів йому, що завершення будівництва першої черги мостового переходу планують у липні 2014 року. І проблем із фінансуванням будівельних робіт немає. Він також поінформував главу держави, що цього року на будівництво заплановано виділити приблизно мільярд гривень, а наступного року — майже 700 мільйонів гривень.

А під час наради з представниками влади і виробничого активу області Віктор Янукович сказав, що в 2013 році в Україні розпочнеться будівництво чотирьох заводів для виробництва синтетичного газу з вугілля.

За його словами, це один із напрямів підвищення рівня енергобезпеки України і можливостей економії енергоносіїв.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Віктор Янукович говорив про медичну реформу, яка передбачає створення мотивацій для медичних працівників. «Це обов’язкова умова, і медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних робітників, підвищення рівня кваліфікації, і в обов’язковому порядку цю програму виконуватимуть», — передає слова Президента його прес-служба.

На переконання Віктора Януковича, очікується позитивний результат від проведення цієї реформи, незважаючи на дещо уповільнені темпи в деяких секторах.

«Якщо ми йтимемо цим шляхом, то рік у рік поліпшуватимемо ситуацію в медичному секторі, системі охорони здоров’я. Це дуже важливо для кожного жителя України», — підкреслив він і додав, що питання забезпечення населення якісними медичними послугами — пріоритетні для держави.

А на запитання щодо завершення будівництва мостового переходу через річку Дніпро в Запоріжжі Віктор Янукович відповів: «Сподіваюся, що його буде завершено восени 2014 року. На сьогодні ж роботи виконано приблизно на 40%. В Україні за роки незалежності вперше будують споруду такої складності, як вантовий міст у Запоріжжі».

Відділ новин
 «Урядового кур’єра»