КОЛЕГІЯ МВС

Після розслідування подій у Врадіївці прийнято деякі кадрові рішення 

Як і повідомляв «Урядовий кур’єр», вчора відбулося розширене засідання колегії Міністерства внутрішніх справ, на якому заслухано висновки роботи спеціальної комісії міністерства, яку очолював начальник Головного штабу МВС Володимир Березан. Він і озвучив висновки комісії, яка не тільки ретельно перевіряла резонансні події, а й приймала скарги від громадян.

За час роботи комісії в районі до представників МВС звернулися 94 громадянина. Серед них, окрім жителів Врадіївського району, були жителі прилеглих населених пунктів. Особистий прийом заявників здійснював і перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик.

Комісія визначила причини та умови, що призвели до надзвичайних подій у Врадіївці за участі працівників міліції. Серед основних — відчуття безкарності та кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників місцевого райвідділу.

За недоліки в організації роботи підпорядкованого підрозділу з органів внутрішніх справ звільнено начальника УМВС Миколаївської області Валентина Парсенюка, його заступника та начальника кадрового підрозділу УМВС. Із займаних посад звільнено трьох працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки та майже весь керівний склад Врадіївського райвідділу. Ще раніше були звільнені начальник Врадіївського райвідділу міліції Віталій Синіцький та співробітники Дмитро Поліщук та Євген Дрижак.