ПОЗИЦІЯ

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Прем’єр-міністр заявив, що уряд разом з Нацбанком провадить виважену економічну політику

«Уже 2,5 року курс гривні залишається стабільним. Він буде стабільним і до виборів, і залишиться стабільним після виборів, тому що ми вирішуємо питання, виходячи не із виборів, а з розвитку економіки, а розвиток економіки потребує стабільності», — підкреслив Микола Азаров.

Спілкуючись із працівниками Дніпровської водопровідної станції №1, Прем’єр-міністр вкотре зазначив, що уряд продовжить поступове підвищення заробітних плат, пенсій, базуючись виключно на можливостях росту економіки. «Ми за 2,5 року жодного разу друкарський верстат не вмикали, і не вмикатимемо його в подальшому», — наголосив він.

Уряд також не допустить підвищення цін на продукти харчування. За словами глави уряду, у зв’язку зі складними погодними умовами цьогоріч у Запорізькій області буде зібрано на 800 тис. тонн зернових менше, ніж минулого року. А в цілому в Україні буде зібрано зерна на 8 млн тонн менше. Але це жодним чином не повинно викликати зростання цін на хліб.

Микола Азаров переконував: життя перед виборами і після виборів буде стабільним. Фото Олега МАРКЕВИЧА

«Незважаючи на те, що у поточному році ми матимемо врожай менший, ніж у минулому році, у нас продовольчого зерна буде в 1,5 раза більше, ніж нам потрібно. Плюс ми створили запаси: у нас зараз 1,5 млн тонн зерна в Аграрному фонді, а у Резервному фонді — 0,5 млн тонн, тобто ми маємо 2 млн тонн зерна в резерві. Це третина річної потреби країни у продовольчому зерні. Яка необхідність піднімати ціну? Ми цього однозначно не допустимо. Ціни на продукти харчування, а це і хліб, і м’ясо, і молоко, і масло, будуть стабільними», — наголосив Микола Азаров.

А щодо роботи запорізького КП «Водоканал» Прем’єр перейшов на критику. «Вимагаю приблизно від 50 до 100 тис. жителів Запорізької області щорічно підключати до централізованих поставок якісної питної води, щоб, нарешті, ми відійшли від такого поняття, як привозна вода», — зауважив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що, на превеликий жаль, для жителів області привозна вода — це звичайне явище. А така ситуація є неприйнятною. «Тому уряд у своїй програмі, над якою ми зараз працюємо, обов’язково закладе необхідне фінансування», — підкреслив Прем’єр.

При цьому він не виключає можливості перерозподілу у регіони бюджетних ресурсів, які передбачалися на реалізацію інвестиційних проектів у столиці. «Ми стільки зусиль направили на Київ, зараз необхідно подивитися, як наші регіони живуть, і перерозподілити ресурси», — зазначив Микола Азаров. Глава уряду підкреслив, що в кожному обласному центрі мають бути реконструйовані «головні ворота» — аеропорти і вокзали.

Під час перебування у Запоріжжі Прем’єр також оглянув хід будівництва мостових переходів через річку Дніпро, відвідав ПАТ «Запорізький трансформаторний завод», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.