Дорогі співвітчизники! Минає 2013 рік. Рік непростий, а можливо — і найскладніший в історії незалежної України. Це був рік досягнень і викликів, розчарувань і нових надій. Але, за великим рахунком, 2013 рік став для нас роком прогресу. Через майдани та національні круглі столи, політичні суперечки та відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння та національної консолідації. Шлях цей надзвичайно тернистий. Але пройти ми його маємо спільно, пліч-о-пліч.

Переконаний: економічні негаразди та політичні чвари минулого року лише загартували нас. Це наш досвід, наші уроки і наші спільні історичні екзамени. І в 2013 році, попри всі виклики, ми гідно склали іспит на державну зрілість. Спираючись на національні інтереси, ми і далі йдемо шляхом побудови європейської України, шляхом глибокої модернізації економіки та послідовного підвищення якості життя громадян. Особлива турбота — про пенсіонерів та дітей, великі родини, інвалідів, усіх тих, хто потребує підтримки та турботи держави.

Послідовна політика соціальної справедливості, яка грунтується на президентських соціальних ініціативах, — це гарантія незворотності цього шляху. Ми продовжуємо працювати над угодою з Європейським Союзом. Ми відновили дружні, братерські стосунки з Росією. І ми здійснили справжній прорив у відносинах з Китаєм. Ми забезпечуємо дієву рівновагу між Заходом та Сходом, не поступаючись ні на крок своїми національними інтересами.

Посили глави держави до українців лунали  з Києво-Печерської лаври. Фото Михайла МAРКIВA

Ці кроки дають нам реальну можливість впевнено дивитися вперед, зберігаючи в новому, 2014 році високі соціальні стандарти та спрямовуючи необхідні ресурси на прискорений розвиток конкурентоздатного національного виробництва.

Дорогі друзі! Наша країна — це велика родина, життя якої ∂рунтується на базових людських цінностях — любові, добрі, справедливості, мирі та злагоді. А в родині, як відомо, трапляється різне. Бувають і непорозуміння, і сварки. Але, зазвичай, у новорічну ніч усі члени родини збираються разом, залишаючи в минулому всі непорозуміння, та планують своє спільне майбутнє.

Вірю в те, що у нас достатньо мудрості та досвіду, любові та добра, щоб теж залишити в минулому недовіру та конфлікти, і йти далі шляхом діалогу та порозуміння. Незалежно від політичних поглядів, українці продемонстрували один одному та всьому світу спільну відповідальність за долю країни. В цей святковий вечір хочу ще раз звернутися до кожного з вас: ми одна родина — Україна. І від кожного з нас залежить її подальша доля. Пам’ятаймо про це.

Шановні співвітчизники! Сердечно вітаю вас і ваші родини з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Вірю в те, що 2014 рік стане для нас роком єдності, розвитку та успіху. Від щирого серця бажаю вам міцного, козацького здоров’я, удачі в усіх ваших добрих справах і починаннях, справжньої любові та взаємоповаги, простого людського щастя.

Вірю в наш спільний успіх. Хай нам Бог допомагає! З Новим, 2014 роком!