НОВОВВЕДЕННЯ

Міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко в ході колегії міністерства з підвищення безпеки на транспорті заявив, що автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення на міжміських та міжнародних маршрутах, мають бути обладнані обмежувачем швидкості, а пасажирські сидіння - ременями безпеки.

Урядовець наголосив на необхідності посилити увагу до технічного стану рухомого складу пасажирського автотранспорту загального користування: аналіз причин ДТП свідчить, що 97% пригод трапляються внаслідок порушення правил дорожнього руху.

Міністр також заявив, що нагальною потребою є проведення спільного з Департаментом ДАІ МВС засідання для скоординованої інформаційно-аналітичної роботи з вивчення причин ДТП, повідомляє Укрінформ.

У свою чергу заступник начальника Департаменту ДАІ МВС Сергій Будник зазначив, що останнім часом з Мінтрансзв'язку налагодилась конструктивна співпраця, зокрема щодо проведення спільних заходів з державного контролю за дотриманням автоперевізниками вимог законодавства.

За підсумками колегії Державтотрансадміністрації доручено спільно з Головавтотрансінспекцією та обласними, Київською та Севастопольською міськими адміністраціями до 20 грудня здійснити моніторинг виданих паспортів регулярних автобусних маршрутів, що проходять через залізничні переїзди, які не обладнані сигналізацією та автоматичними шлагбаумами.