ДИПЛОМАТІЯ 

З нагоди завершення місії в Україні Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан Амангельди Жумабаєв провів брифінг. Підбиваючи підсумок своєї більш як семирічної роботи, дипломат зазначив, що це був період активного розвитку відносин між нашими країнами і народами. Відбулися обміни візитами на найвищому рівні, проведені Дні України в Казахстані і Дні Казахстану в Україні, істотно пожвавились економічні контакти. Якщо на час прибуття А. Жумабаєва до Києва річний обсяг двостороннього товарообігу становив 700 млн доларів, то у передкризовому році він досяг п'яти мільярдів.

За словами посла, особливо пожвавився діалог між державами за останній рік. Президент України Віктор Янукович після відвідання Брюсселя і Москви здійснив до Астани свій третій офіційний візит з метою надати новий імпульс двостороннім відносинам і вивести їх на якісно новий рівень. Глави держав домовилися поглибити співробітництво в енергетиці, машинобудуванні, аерокосмічній галузі, на транспорті. Обговорювались можливості нашої участі в розробці казахстанських нафтогазових родовищ. Про шляхи реалізації цих домовленостей ітиметься під час візиту до Казахстану Прем'єр-міністра України Миколи Азарова у третій декаді червня.

Амангельди Жумабаєв попросив присутніх на брифінгу представників ЗМІ передати його щиру вдячність керівництву і народові України за гостинність, активну підтримку діяльності посольства, яку він завжди відчував протягом свого перебування в нашій країні.

Після повернення на батьківщину дипломат буде призначений заступником міністра закордонних справ Казахстану і опікуватиметься зв'язками з країнами СНД. Тому він не прощається з Україною, а каже: "До нового побачення!"