ВШАНУВАННЯ. Під час урочистої церемонії відкриття пам'ятника «Захисникам кордонів Вітчизни», яка, до речі, розпочалася урочистим маршем роти Почесної варти Державної прикордонної служби, Президент Віктор Янукович наголосив, що встановлення пам’ятника саме в столиці України — символічна подія. «Київ — колиска народження слов’янської держави. Це місто, як ніяке інше, уособлює та поєднує у своїй історії подвиги всіх поколінь захисників державних рубежів», — сказав він.

Нинішні вартові кордону рівняються на героїв минулого. Фото Михайла МAРКIВA

Потім глава держави вручив державні нагороди прикордонникам з нагоди їхнього професійного свята та поспілкувався з ветеранами прикордонної служби. До останніх Президент звернувся з такими словами: «Ваш професіоналізм, витримка і сміливість, стійкість і мужність, нелегка служба вдень і вночі, у спеку і холод — яскравий приклад не тільки для сучасних прикордонників, а й загалом для української молоді».

А діючим працівникам цієї сфери Віктор Янукович нагадав, що Державна прикордонна служба у своїй діяльності керується кращим вітчизняним та світовим досвідом, саме тому вона стала правоохоронним органом сучасного типу, який планово розвивається та забезпечує належний рівень прикордонної безпеки держави.

«Системна розбудова прикордонного відомства, запровадження новацій, втілення в життя сучасних технологій щодо охорони державного кордону та спрощення пропускних операцій, постійний рух уперед дає змогу це з упевненістю стверджувати», — цитує слова Президента його прес-служба.

Окрім цього, глава держави переконаний, що Україні потрібне потужне, добре оснащене прикордонне відомство, в якому працюють професіонали своєї справи — люди, які, суворо дотримуючись чинного законодавства, досконало виконують свої службові обов’язки, є зразком культури, ввічливості й доброзичливості.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

ВІТАННЯ

Шановні вартові кордону, ветерани-прикордонники!

Сердечно вітаю вас із професійним святом.

Відданість Вітчизні, високий фаховий рівень, непохитна воля та вірність прикордонним традиціям є характерними рисами сучасного захисника кордонів України.

Комплексна розбудова системи охорони державного кордону, запровадження новітніх технологій та висока культура прикордонного контролю і надалі забезпечуватимуть належний рівень національної безпеки, законності та правопорядку.

Щиро дякую вам за чесність, мужність, витримку та бездоганну службу під час виконання свого громадянського обов'язку.

Переконаний, що прикордонники завжди з честю будуть захищати політичні, економічні та військові інтереси Української держави.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя й благополуччя.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ