СПІВРОБІТНИЦТВО

Україна зацікавлена долучитися до інфраструктурних проектів,
які реалізовуватимуться в країнах Перської затоки

У рамках дводенного візиту до Держави Кувейт міністр закордонних справ Костянтин Грищенко зустрівся з Прем'єр-міністром країни шейхом Насером Аль-Мухаммедом Аль-Ахмадом Ас-Сабахом. Глава вітчизняного зовнішньополітичного відомства передав послання від українського Прем'єра Миколи Азарова з поздоровленнями та надією на подальший розвиток двосторонніх відносин між обома країнами.

Сторони висловили взаємну зацікавленість у розвитку співробітництва в економічній та інвестиційній сферах, обговорили перспективу участі українських підприємств у масштабних інфраструктурних проектах, які планується реалізувати у Кувейті та державах Перської затоки.

Також Костянтин Грищенко провів зустріч зі співголовою Міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва, міністром торгівлі та промисловості Кувейту Рашідом Аль-Харуном, повідомляє прес-служба МЗС.

Обговорено питання розвитку двосторонніх відносин та шляхи залучення кувейтських інвестицій в економіку України. Підкреслено важливість подальшої діяльності двосторонньої комісії та обговорено стан підготовки до проведення другого її засідання.

Крім того, у рамках візиту відбулася зустріч української делегації на чолі з главою МЗС із членами правління Торгово-промислової палати Кувейту, до якої входять провідні бізнесмени країни. Костянтин Грищенко поінформував присутніх про останні кроки уряду в реформуванні економіки України, подолання наслідків світової фінансової кризи та створення сприятливих умов для залучення кувейтських інвестицій. Користуючись нагодою, він закликав представників кувейтських ділових кіл активніше налагоджувати контакти з їхніми українськими партнерами та відзначив зацікавленість українських суб'єктів господарювання в участі у широкомасштабних проектах, запланованих до реалізації кувейтським урядом.