ПОЗИЦІЯ

Прем’єр запевняє, що з наступного року уряд реалізовуватиме програму забезпечення кожного регіону сучасними спортивними спорудами
 

Микола Азаров під час відвідування Школи підготовки олімпійського резерву доручив створити комфортніші умови підготовки спортсменів.«Під час поїздки я побачив певні недоліки, які необхідно усунути. Я направляю сюди спеціалістів, які зроблять проектні пропозиції щодо поліпшення умов підготовки олімпійців на цій базі. Уряд ці пропозиції розгляне та виділить необхідне фінансування», — зазначив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр підкреслив, що у гімнастичному залі, де займаються легкоатлети, задуха. За його словами, звичайно, можна було б просто встановити кондиціонери, але це не зовсім правильне рішення, оскільки в таких приміщеннях необхідно встановлювати сучасні системи клімат-контролю. Глава уряду зазначив, що ці та інші пропозиції щодо вдосконалення умов напрацює робоча група та винесе на розгляд Кабінету Міністрів.

З наступного року уряд розпочне реалізацію масштабної програми щодо розвитку спортивної інфраструктури в Україні. «Ми працюємо над програмою, яку ми назвали «3 на 27». Вона передбачає, що в кожному з регіонів повинно бути збудовано або модернізовано три спортивні об’єкти: стадіон, басейн та універсальний спортивний комплекс. У найближчі кілька років ми збираємося такі сучасні спортивні комплекси відкрити», — зазначив Микола Азаров. 

Прем’єр-міністр підкреслив, що ця велика спортивна програма випливає з програми покращення життя в країні, і уряд зробить усе для того, аби спорт став частиною повсякденного способу життя українців, і передусім молоді.

Микола Азаров пообіцяв спортсменам створити гідні умови для тренування. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Водночас Микола Азаров закликав Національний олімпійський комітет відстоювати результати, яких досягають наші олімпійці. «Звичайно, страшенно прикро, що наших хлопців засудили вкотре. Я розмовляв з головою НОК Сергієм Бубкою. З одного боку, я привітав його з першою золотою медаллю, а з іншого — запитав, як ми захищаємо свої результати. Їх необхідно захищати особливо у таких видах спорту, де багато залежить від суддівства», — сказав він. У цьому контексті Прем’єр згадав випадок із позбавленням української чоловічої команди зі спортивної гімнастики бронзових нагород на Олімпіаді в Лондоні.

Микола Азаров розповів, що президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге під час відкриття Олімпіади у Лондоні підтвердив, що українські Карпати відповідають усім вимогам МОК для проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За словами глави уряду, Жак Рогге сказав йому: «Пане Прем’єр-міністре, подавайте заявку, боріться». При цьому президент МОК зазначив, що Україна має досвід вдалого проведення Євро-2012, і це допоможе їй розробити якісну заявку на проведення зимової Олімпіади-2022. Крім того, реалізація таких проектів дає значний поштовх розвитку країни. Жак Рогге також зауважив, що Олімпіада — у кілька разів масштабніша подія, ніж чемпіонат Європи з футболу, але на підготовку до неї є десять років.

Водночас Микола Азаров висловив переконання, що підготовка до зимової Олімпіади-2022 дасть імпульс розвитку не лише зимових, а й інших видів спорту в Україні. Він додав, що під час відкриття Олімпіади мав низку зустрічей з керівництвом міжнародних спортивних федерацій, зокрема з президентом Міжнародної федерації легкої атлетики. «Україну знають, до України добре ставляться і закликають нас розвивати спорт, чим ми і займатимемося», — наголосив Прем’єр-міністр. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»