На Херсонщині надходження до бюджету зросли на третину

Впродовж цілої низки років Херсонщину звикли бачити в останній п'ятірці серед областей, що виконують показники наповнення зведеного бюджету України. Але за вересень зафіксований приріст показників аж на 35% у порівнянні з вереснем минулого року. Такий ривок стався після того, як Державну податкову адміністрацію в області очолив Юрій Ємченко.

- Останнім часом нам вдалося змінити ситуацію на краще щодо наповнення бюджету, руйнування схем мінімізації податків тощо, - каже Юрій Борисович. - Одне із завдань, що нині стоять перед податківцями, - комплексно розв'язувати проблеми відшкодування ПДВ. Так, на початок жовтня 110,7 млн грн уже відшкодовано облігаціями. Та ми стежимо, щоб не було безпідставного повернення ПДВ. У цьому році ми запобігли відшкодуванню 34,3 млн грн "хитрунам".

Загалом цьогоріч на Херсонщині податкові надходження до бюджетів усіх рівнів зросли більш ніж на 10%. Податківці тісно співпрацюють з облдержадміністрацією, з іншими організаціями з виявлення "замаскованих" бюджетних резервів. Юрій Ємченко переконаний, що необхідні в жовтні 46,7 млн грн Херсонщина обов'язково перерахує до держбюджету.

- А "мінімізаторів" і "тіньовиків" ми відстежуватимемо, доки вони не змінять свою філософію на повагу до держави та кожної людини, - підкреслює Юрій Борисович. - Разом з тим обмежуємо втручання у діяльність сумлінних платників податків. Адже той, хто належно виконує свої зобов'язання перед бюджетом, має працювати у сприятливих умовах.