У президентському палаці Анкари відбулася офіційна церемонія зустрічі глави Української держави Віктора Януковича із Президентом Туреччини Абдуллахом Гюлем. 

Пролунали Державні Гімни України та Туреччини. Після того, як Віктор Янукович оглянув стрій воїнів почесної варти, відбулося представлення членів української та турецької офіційних делегацій.

Чудовий настрій президентів є запорукою доленосних рішень. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

По завершенні урочистостей Віктор Янукович поспілкувався з Абдуллахом Гюлем під час зустрічі у форматі «віч-на-віч». Окрему зустріч заплановано провести й з Головою Уряду Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Ключовим елементом візиту до Турецької Республіки є проведення Третього засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, повідомляє прес-служба глави держави. Сторони планують до обговорення широке коло актуальних питань двосторонньої взаємодії в торговельно-економічній, енергетичній, транспортній, науково-технічній, гуманітарній сферах, розширення міжрегіональних зв’язків, а також міжнародного порядку денного.

Під час візиту передбачається підписання Плану заходів щодо розвитку відносин між Україною та Турецькою Республікою на 2014—2015 роки, а також двосторонніх документів у сферах освіти, конкурентної політики та лісового господарства.

Докладніше про перебіг візиту ми розповімо у наступному номері «УК». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»