«Це знакова подія напередодні вашого професійного свята — Дня освіти. Я хотів би щиро привітати вас із наступаючим святом і з перемогою на всеукраїнському конкурсі «Вчитель року — 2013». Ви стали лідерами цього конкурсу, це означає, що ви кращі», — сказав Віктор Янукович під час зустрічі з педагогами.

Взагалі День учителя є всенародним святом. «Всі наші вчителі кращі з кращих. Ми все життя їм вдячні за те, що вони нам почали розкривати цей світ, який він є, — світ знань. Вони кожному з нас своєю працею закладали фундамент наших майбутніх перемог у житті, а в кожного перемоги були, є, ще й будуть», — зазначив у вітальному слові Віктор Янукович.

Президент вручив державні нагороди переможцям всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2013». Ними стали: вчитель фізики Севастопольської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №39 Севастопольської міської ради Роман Валентюк; вчителька російської мови і літератури Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива» Запорізької міськради Тетяна Єпіхіна; вчителька французької мови Житомирської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів №20 Житомирської міськради Олена Лисянюк; вчитель інформатики комунального закладу освіти «Нвчально-виховний комплекс №100 «Загальноосвітній навчальний заклад І—ІІ ступенів — ліцей» Дніпропетровської міськради Євген Мотурнак; вчителька музичного мистецтва комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міськради» Марина Приходько.

Учасники зустрічі подякували главі держави за увагу до професії вчителя. Так, викладач російської мови та літератури Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива» Тетяна Єпіхіна сказала: «Я вдячна долі, що це мій шлях — шлях учителя. Я вдячна за сьогоднішній день, тому що саме сьогодні, отримуючи нагороду з рук Президента, я зрозуміла, що зробила в житті правильний вибір. Я пишаюся своїми дітьми, своєю професією і пишаюся країною, в якій живу».

Вчителька французької мови Житомирської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів №20 Олена Лисянюк зазначила, що такі відзнаки є високою оцінкою роботи та зусиль усіх учителів. «Ми відчуваємо, що зусилля, які ми докладаємо щодня, приходячи до класу, оцінено. В такий момент переповнюють почуття гордості. Якщо у країні на найвищому рівні турбуються про освіту, то це нас, простих учителів, стимулює до нових звершень», — цитує слова педагога прес-служба Президента.

Учителька музичного мистецтва комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради» Марина Приходько зауважила, що їй приємно відчувати себе переможницею саме в Рік дитячої творчості в Україні: «Від імені всіх учителів хочу подякувати дітям. Адже якби не було їх, таких різних, — сумних, веселих, розумних, спокійних, — то не було б і нас, таких учителів».

На переконання вчителя інформатики комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс №100 «Загальноосвітній навчальний заклад І—ІІ ступенів — ліцей» Дніпропетровської міської ради Євгена Мотурнака, за підтримки влади професія вчителя має майбутнє. «Я мрію жити у державі, де люди найосвіченіші, найперспективніші, де молодь знає, для чого вона вчиться, і потім усе життя проносить ті знання, які ми намагаємося їм дати. Якщо є така підтримка — адже сьогодні нас вітав особисто Президент країни, — вважаю, що є майбутнє нашої країни, цієї професії. І найголовніше — є майбутнє в наших дітей, яких ми вчимо», — зазначив педагог.

Як наголосив учитель фізики Севастопольської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №39 Роман Валентюк, він гордий бути вчителем: «Служимо народній освіті України».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»