АПК. Цими вихідними Прем’єр-міністр Микола Азаров відвідав Міжнародний етнографічний фестиваль «Жнива 2012 — толока» в Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові. Прем’єр-міністр ознайомився з виробами майстрів народних ремесел, взяв участь у процесі обмолоту снопів, виготовленні борошна та випіканні хліба зі збіжжя нового врожаю, поспілкувався з учасниками етнофестивалю.

На очах у Прем'єра збіжжя перетворилося на паляниці. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Зважаючи на давню столичну проблему — як же зручніше дістатися до музею — Микола Азаров пообіцяв порушити перед київською владою питання щодо поліпшення транспортної інфраструктури (логістики) від Одеської площі до, власне, самого музею в Пирогові. Зокрема глава уряду доручив розглянути можливість транспортного сполучення від музею до найближчої станції метрополітену.

Крім того, Прем’єр-міністр доручив розробити механізм для реконструкції експонатів музею. «Не можна допустити, щоб унікальні споруди просто розвалилися», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Під час спілкування з учасниками фестивалю Прем’єр-міністр укотре наголосив, що в 2012 році врожай зернових прогнозується на рівні 45,3 млн тонн. Цю думку підтримав і міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, який також побував на святі. Як передає УНІАН, фахівець зазначив, що втрат врожаю зернових зазнали південні і центральні регіони України.

«Буквально днями я був на Тернопільщині і Буковині. Врожаї в цих регіонах досить високі, можна сказати — досягають історичних максимумів, — висловив переконання міністр. — Про що це свідчить: частина наших регіонів зазнала втрати врожаю, це південні і центральні регіони. Західні і північно-західні області мають досить високі врожаї. І сьогодні немає питання, чи буде Україна з хлібом. Україна з хлібом буде завжди».

Водночас міністр зазначив, що експорт зерна в 2012 році прогнозується на рівні 20—22 млн тонн. Він також наголосив, що Україна в повному обсязі виконуватиме свої зобов’язання щодо постачання зерна на світові ринки збуту. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»