ВЕСНЯНИЙ ПРИЗОВ

 З 1 квітня в Україні розпочинається черговий призов на строкову військову службу

Для 24 обласних, Київської міської і Кримської республіканської призовних комісій розпочинається гаряча пора - міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ про черговий призов на строкову військову службу. Згідно з документом упродовж квітня-травня цього року до лав Збройних сил та інших військових формувань у нашій державі будуть призиватися громадяни України чоловічої статі 1986 - 1993 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на звільнення чи відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його, повідомляє прес-служба Міноборони.

Загалом передбачено призвати 26 тисяч 100 наших співвітчизників, що на 600 чоловік менше, ніж торік восени.

Збройні сили України поповняться 20 тисячами молодих воїнів, ще 5 тисяч 100 юнаків служитимуть у Внутрішніх військах Міністерства внутрішніх справ , а 1000 хлопців підуть на службу до Державної спеціальної служби транспорту.

Цим самим наказом передбачається, що в цей же час у запас із лав Збройних сил будуть звільнені солдати, матроси, сержанти і старшини, призвані у квітні-травні минулого року, а також матроси і старшини кораблів, суден і берегових частин бойового забезпечення Військово-морських сил ЗСУ, для яких служба розпочалася у жовтні - листопаді 2009 року.

- Підготовка до нинішнього весняного призову розпочалася ще 1 березня, - розповів Київський міський військовий комісар полковник Володимир Кидонь. - Призовники проходили медичні обстеження і складали психологічні тести, на підставі яких їх обирали до певних команд різних родів військ, оформлялися необхідні документи та допуски. Треба сказати, що з багатьма завтрашніми воїнами їхні майбутні командири вже заочно знайомі, оскільки цікавилися, "особистими справами" своїх майбутніх підлеглих. Першу партію призовників плануємо відправити у війська вже 13 квітня.

... Воїнами й справді не народжуються. Ними стають, коли приходить пора виконати свій громадянський обов'язок, коли вчорашні хлоп'ята, здається, на очах дорослішають і мужніють, коли в їхніх юних долях розпочинається новий, незвіданий досі період - служба в армії. В добрий час!