ФАУНА 

Найстаршому мешканцю українських зоопарків виповнилося 65 років
 

У Миколаївському зоопарку відзначили 65-річчя алігатора Васі і 60-річчя його життя в зоопарку. Як зазначає директор зоопарку Володимир Топчий, незважаючи на поважний вік, Вася залишається сповненим сил. Так, коли крокодила кілька років тому переводили в новий вольєр, його, прив’язаного до широкої дошки, несли семеро чоловіків. Він вів себе дуже смирно і спокійно, але як тільки  опинився у вольєрі, легким рухом голови розірвав сім шарів широкого скотчу. Тож на власний ювілей алігатора з вольєра не діставали.

Крокодил прибув до Миколаївського зоопарку ще у 1952 році, тоді його зріст був лише 57 сантиметрів. За 60-річну історію перебування в Миколаєві Вася зріс до чотирьох метрів.  Директор зоопарку Володимир Топчий зазначає, що Вася дуже розумний: знає свою кличку, реагує на команди, думає про щось своє. У крокодила відмінний апетит і дуже пристойна фізична форма.

Крокодилу комфортно в окремому вольєрі. Фото odessa-life.od.ua

Одним із подарунків до дня народження стало внесення імені миколаївського крокодила до «Книги рекордів України» як найстарішої тварини у зоопарках України. Присутній на святі голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко вручив директору зоопарку відповідний диплом.

 Попереду у Васі, як мінімум, ще 20 років життя: скільки живуть крокодили в природі, достовірно невідомо, але в зоопарках Європи були випадки доживання крокодилів до 80 років.