ВІДКРИТІСТЬ

Вибори до місцевих органів влади відбудуться в Україні прозоро, чесно й демократично, заявив віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов під час зустрічі з передвиборчою місією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Уряд робить усе задля проведення місцевих виборів у безумовній відповідності до положень Конституції, виборчого законодавства держави, стандартів Ради Європи.

 
Урядовець звернув увагу представників передвиборчої місії на зміни, внесені до закону про місцеві вибори, за якими блоки політичних партій не є суб'єктами виборчого процесу, що відповідає європейській практиці, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.
 
У свою чергу голова передвиборчої місії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи пані Гудрун Мослер-Торнштром позитивно оцінила розмежування в часі виборів до місцевих рад і до парламенту.
 
На зустрічі представники передвиборчої місії цікавилися в урядовця, чому зміни до виборчого законодавства України було внесено не заздалегідь, на що Віктор Тихонов відповів: "Закон про місцеві вибори потребував вдосконалення. Оскільки діюча влада прийшла порівняно недавно, їй довелося оперативно його вдосконалювати. Ми займаємося реформами, що, як і в будь-якому суспільстві, сприймаються боляче. Однак наше завдання - щоб їх позитивний результат українське суспільство відчуло якнайшвидше".