ПРЕС-АНОНС. 14 червня у рамках Першого міжнародного бізнес-форуму «ABC: Ukraine & Partners» під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула відбудеться круглий стіл «Від Євро 2012 до Євробаскету 2015 та Зимової Олімпіади 2022».

У заході також візьмуть участь Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, Генеральний директор заявочного комітету Зальцбург 2014 Гернот Ляйтнер та інші.

Учасники круглого столу обговорять актуальні питання, пов'язані з підготовкою України до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році та подачі заявки на проведення Зимових Олімпійських Ігор 2022 року.

Під час круглого столу заплановані доповіді «Євро-2012: економічні, соціальні, іміджеві підсумки для України», «Євробаскет-2015: пріоритет – ефективність»,  «Зимова олімпіада-2022»,  «Зимові олімпійські ігри – можливості та виклики для розвитку та перетворень в країні», виступи українських та іноземних учасників круглого столу.

Засідання круглого столу відбудеться 14 червня (12.00 - 13.30), в Залі Чемпіонів НСК “Олімпійський” (вул. Велика Васильківська, 55).

Акредитація ЗМІ на сайті форуму (http://ukraine-partners.org/?page_id=370&lang=ru)  до 18:00 11 червня.

Довідка. Форум «ABC: Ukraine & Partners» за участю Прем'єр-Міністра України, керівників урядів, міжнародних економічних організацій, міністрів держав – партнерів України, топ-менеджерів провідних інвестиційних, фінансово-банківських та бізнес-структур, керівників торговельно-промислових палат та асоціацій проводиться вперше та має стати щорічним. Форум складається з низки панельних дискусій, презентацій, круглих столів, пленарних засідань та культурно-мистецької програми. Його мета – поліпшення інвестиційного клімату та іміджу України, створення постійно діючої платформи для діалогу влади з бізнесом та інвесторами,  залучення інвестицій у провідні сфери та галузі економіки.

Євробаскет входить до п'ятірки найбільших спортивних змагань світу. Україна готується прийняти до одного мільйона вболівальників з 24 країн Європи, які протягом 20 днів відвідають 90 матчів у шести приймаючих містах. Підготовка до чемпіонату включає в себе будівництво шести нових баскетбольних арен у Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Харкові, будівництво та реконструкцію палаців спорту в Києві та Дніпропетровську, тренувальних баз і комплексів у приймаючих містах, а також у Криму та Карпатах, нових злітно-посадкових смуг і терміналів аеропортів Одеси та Дніпропетровська.

Зимові Олімпійські Ігри – найбільш масштабні  міжнародні змагання з зимових видів спорту, що проводяться один раз на 4 роки з 1924 року під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Після основних змагань проводяться паралімпійські ігри для людей з особливими потребами. Зимова Олімпіада – це 17 чемпіонатів світу протягом 16 днів з 15 видів спорту, до 1 мільйона учасників, гостей і туристів, більше 3 мільярдів телеглядачів.  Україна боротиметься за право проведення зимових олімпійських ігор 2022 року. Рішення щодо заявки України  буде прийнято через рік, влітку 2014 року.