ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Під час поїздки до Кіровоградської області міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький відвідав будівельний майданчик заводу ядерного палива держконцерну «Ядерне паливо» в селищі Смоліне Маловисківського району. Очільник галузі зазначив, що будівництво власного заводу дасть змогу на 100% забезпечити енергоблоки вітчизняних АЕС паливом вітчизняного виробництва.

«Проект корисний як економічно, так і соціально, бо його реалізація дасть змогу збудувати сучасне високотехнологічне підприємство з розвиненою інфраструктурою та соціальною підтримкою регіону», — зазначив міністр. Присутні також ушанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

Прес-служба Міненерговугілля повідомляє, що концерн утворено для вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом, розвитку уранового та цирконієвого виробництва, створення виробництва елементів власного ядерного палива та потужностей з фабрикації тепловиділяючих збірок для енергоблоків вітчизняних АЕС.