РЕЙТИНГ. Український бізнесмен Рінат Ахметов володіє найдорожчою квартирою світу за версією Forbes, передає ТСН.

Як повідомляє видання, триповерхова квартира в житловому комплексі One Hyde Park, який розміщений у фешенебельному районі Лондона – Найтсбріджі, обійшлася Ахметову в $ 221 млн.

Раніше нерухомість, яка опинилася в розпорядженні українською бізнесмена, було визнано найдорожчою квартирою світу.

Поряд з цим Ахметов зі своєю квартирою опинився лише на 5 місці в рейтингу власників найдорожчої нерухомості в світі, який склав Forbes.

На першому місці опинився індійський мільярдер Макеш Амбані, у власності якого є будівля Antilia, вартістю $ 1 млрд. Споруда оснащена шестиповерховою парковкою і злітно-посадковими майданчиками для гелікоптерів.

На другому місці в рейтингу власників найдорожчих квадратних метрів розмістилась американська мільярдерка Лілі Сафра, яка володіє будинком Villa Leopolda у Франції. Його побудував бельгійський король Леопольд ІІ для своїх численних коханок. В 2008 році будинок оцінили в $ 750 млн.

Третю сходинку в рейтингу посів Айра Реннерт зі своїм будинком Fair Field в США, вартість якої оцінюють в $ 248 млн. Дім Реннерта має 29 кімнат і три басейни.

Магнат Лакшмі Міттал посів четверту позицію в рейтингу завдяки тому, що у його власності перебувають три будівлі на лондонському перевулку мільярдерів Kensington Palace Gardens. Один із них коштує $ 222 млн.