ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ. На виконання доручення Президента, харківська влада та представники соціально відповідального бізнесу області допомогли вирішити питання із забезпеченням житлом чемпіонки світу з шахів Анни Ушеніної. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін доповів Президенту Віктору Януковичу під час зустрічі.

За словами Михайла Добкіна, чемпіонка світу з шахів уже оглянула двокімнатну квартиру, розташовану в центральному районі Харкова. «Вона її оглянула, її все влаштувало. Наступний етап — будемо проводити ремонтні роботи», — передає слова голови Харківської ОДА прес-служба Президента. «Усі побутові складнощі харківська територіальна громада в особі небайдужих людей не за бюджетні кошти взяла на себе», — додав посадовець та зазначив, що найближчим часом ремонт у квартирі буде закінчено.

Голова Харківської обласної державної адміністрації доповів Президенту і про підготовку області до весняно-польових робіт та про хід реалізації низки культурно-інфраструктурних проектів.

За словами Михайла Добкіна, Харківщина активно готується до посівної кампанії. «Йде підкормка озимих. Усі посівні площі під ярові готові», — сказав він та висловив переконання, що область зробить вагомий внесок у цьогорічний врожай.

Президент наголосив, що для України важливо вчасно провести весняно-польові роботи, оскільки нині є відставання майже на два тижні через погодні умови.

Віктор Янукович також поцікавився, чи готові підприємства Харківської області швидко виготовити нове обладнання для Вуглегірської теплоелектростанції замість того, що було знищене під час аварії. «Наше завдання в цьому році електростанцію ввести в дію, щоб люди якомога швидше повернулися на свої робочі місця», — зазначив Президент.

Михайло Добкін запевнив Віктора Януковича, що харків’яни після отримання відповідних замовлень готові виготовити та поставити все необхідне обладнання.

Після зустрічі з Президентом голова Харківської ОДА повідомив, що звернувся до глави держави з проханням, щоб усі кошти, які будуть отримані в разі продажу стадіону «Металіст», залишилися у бюджеті регіону і були спрямовані на реалізацію низки культурно-інфраструктурних проектів.

За словами Михайла Добкіна, серед цих проектів — завершення будівництва 30-ї станції Харківського метрополітену «Перемога», філармонії та нового музею сучасного мистецтва.