На своїй сторінці у Facebook група Мега-Поліграф виклала розгорнутий звіт про суботні тестування нової броні для бойових машин власної розробки та перевіряла здатність звичайного автомобіля захистити від куль.

Мега-Поліграф поставили два завдання:

1. Випробувати нову конструкцію броні для наших бойових автомобілів, оскільки її попередній варіант, вирішуючи проблему захисту, створював іншу – надлишкову масу автомобіля. А ми гостро потребували броні, яка б зберігала бойові властивості (автомат, кулемет, а також бронебійно-запалювальні набої, і підствольник) і стала б суттєво легшою.

2. Окрім того, з подачі друзів з програми «Джедай» (телеканал 2 + 2), Мега-Поліграф вирішив подивитися,  як може захистити звичайний легковий автомобіль свого власника потрапивши під обстріл із звичайного стрілецької зброї.

Нова броня для бойових машин власної розробки. Фото з сайту facebook.com

Для тестування запросили давніх друзів та бойових побратимів з АТО, батальйон «Київ–1» на чолі з командиром Віталієм Сатаренком. Узяли повний арсенал необхідного стрілецької зброї: пістолет ПМ, «калашникови» 5,45 і 7,72, снайперську гвинтівку СВД і кулемет ПКМ). Участь брала команда «Джедай» з розбитим легковим автомобілем «Рено».

А тепер по-порядку.

Навіть ПМ прострілює водійські двері навиліт

«Метушня з бронею зайняла у нас майже цілий день, але якщо довго мучитись, що-небудь вийде. А вийшло в результаті чудово! Не буду розкривати всіх наших виробничих таємниць, але результат перевершив усі очікування. Нова броня зберегла захисні властивості, але стала легшою більш ніж на третину. І тепер, залучаючи до цього заводи «Авіант» і «Більшовик» (спасибі їм величезне за допомогу і підтримку), ми зможемо продовжити виробництво наших броньовиків з принципово новою бронею. УРА! УРА! УРА!!! Найближчим часом ми викладемо для вас план виробництва наших броньовиків на найближчі півтора-два місяці з переліком. Їх очікують підрозділи. Хлопці, допомагайте нам хто чим може: грошима, машинами, роботою – все в торбу, все для нашої перемоги! 2. Розстріл «Рено» викликав неймовірний ажіотаж. Постріляти по бідній машинці вишикувалася черга. І знову не буду розкривати всіх секретів – їх вам розкриють «Джедай» в одній з найближчих програм. Скажу тільки, що думка про те, що машина може захистити, – ілюзія. Навіть ПМ прострілює водійські двері навиліт. Висновок один – якщо ви потрапили під обстріл в НЕброньованому автомобілі, то негайно треба покинути автомобіль і сховатися в більш надійному місці», – ідеться на сторінці у Facebook групи Мега-Поліграф.