Вчасне й невідкладне виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС є запорукою її успішної імплементації. На цьому наголосив у ході брифінгу в. о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький. Продовжуючи тему, він визначив такі умови успішності імплементації угоди: «Ми усвідомлюємо, що все, що слід зробити, треба робити зусиллями не тільки людей, які займалися переговорами. До цього процесу слід долучити сотні, тисячі людей, різних фахівців з обох сторін. Це зусилля і бізнесу, і суспільства загалом».

Посадовець також зауважив, що для максимізації ефекту торгових преференцій необхідно діяти швидко щодо імплементації нових норм санітарного, фітосанітарного, технічного регулювання, захисту інтелектуальної власності.

Як передає його слова прес-служба Мінекономрозвитку, зараз існує певний супротив навіть серед тих, хто декларує свою готовність до імплементації нових норм. Також часто хибно тлумачать ті чи інші директиви ЄС. «Особливо це стосується регуляторної сфери. Це засвідчила й міжвідомча нарада щодо спрощення системи регулювання переміщення окремих товарів через кордон», — додав Валерій Пятницький.

Окремо він підкреслив, що в цій сфері існують певні труднощі, і висловив сподівання, що спільна робота органів влади, бізнес- і медійного співтовариства принесе очікувані позитивні результати. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»