Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців, які виявили мужність і героїзм у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України.

147 військових Міністерства оборони та 24 — Міністерства внутрішніх справ нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орденом «За мужність» І, ІІ та ІІІ ступенів, орденом Данила Галицького та медалями «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «Захиснику Вітчизни». 23 героя нагороджено посмертно.

Серед відзначених нагородами — розвідник-радист групи спеціального призначення, солдат Антон Савенко, який брав участь у визволенні Слов’янська та Дзержинська. У бою з колоною сепаратистів біля міста Первомайськ Луганської області боєць особисто під обстрілом противника здійснював прикриття групи спецпризначення та забезпечував евакуацію.

Також нагороджено командира групи спецпризначення капітана Євгенія Чепурного. Капітан вивів групу, в якій були і важкопоранені, з-під обстрілу ворога, особисто надавши першу медичну допомогу пораненим, повідомляє прес-служба Президента.

Серед тих, кого відзначено нагородою, командир групи спецпризначення — водолазний спеціаліст, капітан 3-го рангу Олексій Приходько, який 30 серпня провів операцію з пошуку та евакуації військовослужбовців, які вийшли з оточення в районі населених пунктів Сонце та Тельманове Донецької області.

Президент також нагородив орденами Героїв Небесної Сотні громадян Білорусі Михайла Жизневського, Грузії – Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час Революції Гідності. Відповідний документ Петро Порошенко підписав під час зустрічі з батьками Михайла Жизневського, яким передав нагороду їхнього сина.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»