Нещодавно його провели в акваторії Азовського моря оперативна група управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання риболовства в Донецькій області та представники Донецькрибоохорони. Вкотре підтвердилося, що на узбережжі не перевелися охочі ловити рибу незаконними способами. Причому подекуди в браконьєрства, виявляється, є й жіноче обличчя: перевіряльники зловили жительку Маріуполя, яка вийшла в море на лови із сітками. Рибачка виявилася вправною, адже серед її трофеїв були понад сотня тарані, 43 пузанки, 19 бичків, 11 штук пеленгаса і навіть 3 судаки. Сума заподіяних рибним запасам збитків становить 34 тисячі 891 гривню.

А на Старокримському водосховищі біля селища Македонське Володарського району учасники рейду виявили двох місцевих жителів, які також навідалися на берег із сітками. А якби сюди не нагодилися ще й рибінспектори, чоловіки могли б влаштувати собі не один рибний день і посолонцювати від пуза, адже зловили майже 35 кілограмів риби: 342 штуки плотви, 211 — уклейки, 165 окунів і 2 судаки, завдавши рибним запасам збитків у розмірі 114 тисяч 70 гривень.

Як повідомили в управлінні охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання риболовства в Донецькій області, заборонені знаряддя лову конфісковані, за фактами браконьєрства складено адміністративні протоколи і передано до суду, і тепер горе-рибалкам доведеться відшкодовувати заподіяну шкоду.