Торік у Південний Буг було випущено один мільйон малька. Цього року заплановано вселити до річки 1,5 мільйона екземплярів молоді рослиноїдних видів риб і коропа. Роботу здійснюють під контролем Миколаїврибоохорони, а вирощують малька на Новокаховському рибоводному заводі частикових риб та Херсонському виробничо-експериментальному заводі з розведення частикових видів риб.

Уже випущено у річку 101 855 екземплярів дволітки рослиноїдних видів риб та коропа. Днями проведено роботи по вселенню до Південного Бугу 250 тисяч цьогорічних мальків товстолоба, білого амура та коропа.

Відповідно до наукових спостережень, виживає до товарного розміру не менш як 80% молоді від загального обсягу. Це дасть змогу цього року підвищити на півтори тисячі тонн обсяги вилову риби на розташованих у межах Миколаївської області водоймах загальнодержавного значення.

Після досягнення товарного розміру молоддю, яку вселяють нині, обсяги вилову тільки у 2014 році зростуть на 2,5–3 тисячі тонн на рік.

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Володимир Луста розповів, що місцева влада провела значну роботу і з інвентаризації водойм, і щодо створення нових товарних рибних господарств, яких на кінець минулого року в області було 36. Нині їх приблизно 50, а на кінець року планується довести цей показник до 100.

Наслідком їхньої діяльності стало вселення до внутрішніх водойм області з початку року 1 мільйона 12 тисяч молоді рослиноїдних видів риб та коропа, що в майбутньому забезпечить вилов приблизно 600 тонн товарної продукції. Як наголосив Володимир Луста, ріст кількості рибних господарств не тільки збільшує обсяги виловів риби, а й збільшується кількість робочих місць та надходження до бюджету.