У Запоріжжі фахівці Червоного Хреста Франції та Фінляндії обговорили з представниками місцевого Червоного Хреста питання надання термінової допомоги вимушеним переселенцям з Донеччини й Луганщини, а також розробили плани подальшої співпраці. Голова Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Силін зазначив, що без допомоги колег з інших країн, ця організація не мала змоги реалізувати таку масштабну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Спільними зусиллями збирали продукти, одяг, медикаменти. Переселенці отримали також ваучери від Французького та Міжнародного Червоного Хреста майже на півмільйона гривень на придбання продуктів харчування. Нині вивчається можливість реалізації спільного проекту забезпечення ВПО дорогими медикаментами. Планують надати до 700 ваучерів по тисячі гривень на придбання ліків.

Заступник запорізького міського голови Анатолій Пустоваров повідомив, що міське комунальне підприємство «Примула», яке має значну мережу аптек, долучиться до цього проекту. Посадовець подякував Червоному Хресту за хорошу роботу, яка стала прикладом для багатьох інших організацій. За словами Анатолія Пустоварова, Запорізька влада і надалі готова до співпраці щодо реалізації спільних проектів з надання допомоги нужденним.

ДОВІДКА «УК»

За даними регіонального штабу з питань соцзабезпечення та тимчасового розміщення переселенців із зони АТО та їхніх сімей, зараз на території Запорізької області живе 67 796 ВПО. З тимчасово окупованої території та зони проведення АТО щодня прибуває до 10 переселенців, які реєструються, отримують допомогу в поселенні, поновленні втрачених документів, консультації. Водночас, до постійного місця проживання повернулося 6980 осіб. На сьогодні в модульному містечку Запоріжжя ще лишається 184 вільних місця.