Підозрюваний у скоєнні крадіжок автомобілів того лютневого вечора чинив правоохоронцям при затриманні в Ленінському районі Донецька лютий опір. Причому чоловік боронився не голіруч — відразу кілька співробітників карного розшуку отримали важкі вогнепальні поранення. «Було здійснено шість пострілів, в результаті яких поранені четверо співробітників міського управління міліції, — підтвердив інформацію журналістам Донецький міський голова Олександр Лук’янченко. — На жаль, злочинцю вдалося втекти з місця пригоди…»

В обласному управлінні МВС України в Донецькій області уточнили, що всі поранені правоохоронці госпіталізовані до міських лікарень: двоє з них опинилися у реанімації. Вночі двом потерпілим зробили операції, проте вони перебувають у важкому стані. Медикаментозне забезпечення потерпілих повністю взяла на себе міська влада. Тим часом вдалося встановити особу чоловіка — уродженець Горлівки за рішенням Ворошиловського районного суду Донецька перебував у розшуку за підозрою у викраденні автомобілів, а тепер його розшукують значно активніше, адже за фактом вечірньої стрілянини відкрито кримінальне провадження за ст.348 КК України «Замах на життя співробітника правоохоронних органів, члена громадського формування з охорони громадського порядку чи військовослужбовця».

Прокурор області Олег Сюсяйло вже доручив розслідування слідчому управлінню прокуратури Донецької області. Створено спільну слідчо-оперативну групу і робиться все можливе  для того, аби якомога швидше затримати озброєного лиходія.