Які дороги ведуть до Рима, українці зможуть побачити вже 4 лютого. Романтична комедія режисера Елли Лемгагел розповідає історію Меггі Фолк (Сара Джессіка Паркер), матері-одиначки, яка намагається відновити добрі стосунки з дочкою-підлітком, а також врятувати її від в’язниці, куди та має усі шанси потрапити, якщо візьме провину свого хлопця Тейлора на себе. Так, мати вивозить Саммер (Роузі Дей) у крихітне тосканське містечко, де випадково зустрічає Луку (Рауль Бова), красеня, якого вона покинула 20 років тому за нез’ясованих обставин і який живе з 80-річною мамою Кармен (Клаудія Кардінале). У якийсь момент Саммер (яка морально готова взяти провину хлопця на себе) і Кармен (яка потай від усіх планує вийти заміж за чоловіка своєї мрії) викрадають криваво-червоний кабріолет Люки і мчать у Рим. Меггі й Люк кидаються в погоню за втікачами.

Кадри з фільму

Одразу слід зазначити, що Меггі, як і героїня Паркер у серіалі «Секс у великому місті», шукає свого супермена і грає саму себе, а ось хто привертає увагу, то це неймовірна Клаудія Кардінале, яка, попри все, завжди досягає свого.

Сценарій фільму «Усі дороги ведуть до Рима» — це яскравий приклад того, як не треба писати подібні історії. У півтори години екранного часу сценаристи втиснули майже всі відомі штампи романтично-комедійного жанру, що робить перегляд фільму нецікавим вже на 10-й хвилині.

Якщо в одній зі сцен, наприклад, з’являється молода красуня, яку Меггі приймає за дружину Луки, то глядачеві одразу стає зрозуміло, що це його дочка. Коли потрібно  зрівноважити шанси учасників перегонів до Рима, то в її лідера неодмінно закінчиться бензин. Загалом комедія «Усі дороги ведуть до Рима» з числа тих продуктів, які переглянуть вірні прихильники головних героїв. 

Настя ІВАНЦОВА
для «Урядового кур’єра»