ПАРТНЕРСТВО

Під головуванням міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка і Державного секретаря США Гілларі Клінтон у Вашингтоні відбулося Третє засідання українсько-американської Комісії стратегічного партнерства.

У рамках засідання керівники окремих робочих груп з питань політичного діалогу і верховенства права, торгівлі та інвестицій, науки і технологій, нерозповсюдження, оборони, енергетичної безпеки доповіли про результати своєї роботи протягом року, намітили плани на наступний.

За результатами переговорів була оприлюднена Спільна заява, в якій підтверджено актуальність положень підписаної у грудні 2008 року Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, окреслено пріоритети українсько-американської взаємодії у двосторонній площині та на міжнародній арені.

Були також підписані План співпраці між урядом України та урядом США з питань протидії торгівлі людьми та Меморандум про взаєморозуміння стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел.

Окремо відбулася двостороння зустріч Костянтина Грищенка і Гілларі Клінтон. Глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що керівництво нашої держави високо цінує постійну підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні.