Швидкісний потяг Hyundai категорії «Інтерсіті+» №741 сполучення Дарниця - Трускавець» не доїхав до пункту призначення і стоїть зараз у чистому полі, неподалік від Шепетівки Вінницької області, передає УКРІНФОМ з посиланням на  телефонну розмову з пасажири потягу.

«Потяг стоїть у полі, провідник говорить – неподалік від Шепетівки. Сидимо, чекаємо на тепловоз, аби довіз нас до найближчої станції. Ще о 12 годині ми повинні були приїхати у Львів, у нас там ділова зустріч, тепер вона зірвалася», – повідомив співрозмовник агентства.

За словами пасажирів, потяг знеструмлений, у вагонах холодно, туалети закриті. «У потягу зайнята половина місць, люди нервують. Багато хто їхав у Львів у справах, тепер усі плани зруйновані. Десь з годину тому провідник попередив, щоб менше дзвонили по телефонах, тому що потрібно економити світло, і ніде буде зарядити телефон. З тієї ж причини закритий туалет. Годині о 12 закінчилася гаряча вода», – говорять пасажири.

Водночас у прес-службі Укрзалізниці Укрінформу пояснили, що збій викликаний обмерзанням контактної мережі. «На окремих ділянках у напрямку Західної України через погодні умови сталося обмерзання контактної мережі, через що деякі потяги затримуються на дві години, у тому числі й два «Інтерсіті+». Також затримуються швидкі і звичайні потяги», – повідомили у відомстві.

Співрозмовник агентства запевнив: «Проблема вирішується. Найбільше запізнення потягів становитиме близько двох годин».

Проте час можливого прибуття потягів у прес-службі не назвали, оскільки «пішов збій загального графіку руху потягів і для тих, що запізнилися, треба буде шукати "вільні вікна".

«Але ми робимо усе, щоб потяги прибули до місць призначення якнайшвидше», – запевнили у прес-службі Укрзалізниці.