На червоному килимі 64-го Берлінського міжнародного кінофестивалю (Берлінале) можна буде побачити таких світових кінозірок, як Джордж Клуні, Віллем Дефо, Метт Деймон і Пірс Броснан. 

Про це повідомив директор фестивалю Дітер Косслік на прес-конференції в Берліні у вівторок, передає УКРІНФОРМ.

«Цього року ми очікуємо, зокрема, на таких голлівудських «зірок», як Джордж Клуні, Віллем Дефо, Метт Деймон, Пірс Броснан», – сказав він.

 Як уточнив Косслік, американський актор і режисер Джордж Клуні презентуватиме у Берліні свій фільм «Мисливці за скарбами» (у головній програмі поза конкурсом), в якому зіграв Метт Деймон. Актор Віллем Дефо фігурує відразу у двох стрічках - конкурсній, яка відкриє цьогорічний фестиваль, «Готель «Гранд Будапешт» Уеса Андерсона та позаконкурсній картині «Німфоманка» Ларса фон Трієра, повна версія першої частини якої відбудеться в рамках Берлінале. Вітатимуть на червоному килимі і виконавицю головної ролі у цьому фільмі Шарлотту Генсбур та Уму Турман, яка теж зіграла у стрічці.

На Берлінале-2014 приїдуть, за даними Коссліка, виконавець головної ролі у конкурсній стрічці Рашида Бушареба «Шлях ворога» Форест Вітакер та актори Пірс Броснан і Тоні Коллетт, які зіграли у фільмі «Довгий шлях униз» Паскаля Шомеля (представлений у спеціальній позаконкурсній програмі). Гостями фестивалю будуть також Катрін Денев, Діана Крюгер, Бредлі Купер, Віго Мортенсен, Бруно Ганц та інші.

64-й міжнародний кінофестиваль «Берлінале» проходитиме у Берліні з 6 по 16 лютого 2014 року. У головній програмі продемонструють 23 фільми, 20 з яких змагатимуться за нагороди. У секції короткометражок на призи претендуватимуть 25 робіт з 21 країни. Загалом на форумі покажуть понад 400 картин.