У Чигирині відбувся перший туристський форум, який зібрав майже сотню учасників з Черкащини та інших куточків України.  Експертні дискусії про туризм тривали просто неба на бастіоні Дорошенка.

— Шевченків край багатий на неповторні місця, — зауважив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. — Водночас багато з них не відомі широкому загалу. Тому наше завдання — відкрити їх для всіх. А для цього потрібна справді комплексна робота. Цей форум має на меті налагодити співпрацю між учасниками місцевого туристичного ринку та напрацювати механізми ефективної взаємодії. Своїм баченням і досвідом поділилися люди, які працюють у галузі туризму, тобто практики.

Учасники форуму наголосили на необхідності створення єдиної туристичної асоціації. Подібний досвід уже є в інших галузях. Це й плідна співпраця з Українською бізнес-асоціацією і створення ІТ-кластера.

Такий форум у регіоні проводять уперше. Логотипом заходу обрали серце. Знак символічний, адже Черкащина розташована в самому серці України і  має неабиякий етнічний, історичний та культурний потенціал задля розвитку туристичної галузі. Бракує хіба що об’єднавчої складової та активного маркетингового просування. Ось і зібралися всі учасники туристичного ринку, щоб спільно напрацювати перспективні проекти та знайти шляхи інвестування галузі.

На форумі презентували проекти стратегії розвитку туризму і курортів на 2016—2020 роки, фестивального туристського руху Чигиринщини, розвитку сільського зеленого туризму та відродження козацьких українських традицій бойового мистецтва тощо. Тут відбувся захід з погашення нової поштової марки «Черкащина туристична» на знак вдалого та успішного початку нової перспективної віхи в розвитку туризму в області.