За даними Мінекономрозвитку, Дніпропетровщина посіла перше місце у Всеукраїнському рейтингу регіонів за І півріччя 2013 року. Обсяг реалізації промислової продукції в розрахунку на одиницю населення — 31,2 тисячі гривень. А за обсягами виробництва сільгосппродукції область увійшла у трійку лідерів, що й дало їй змогу в загальному підсумку стати лідером серед регіонів країни. 

«Дніпропетровщина системно працює над підвищенням якості промислової продукції, розвитком промислових підприємств та агроформувань. У регіоні проводять модернізацію металургійних та сільськогосподарських виробництв, і такий підхід уже дає свої результати. Підтвердженням цього є висока оцінка досягнень Дніпропетровщини на всеукраїнському рівні», — зазначає  голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

У регіоні систематично працюють над підвищенням якості промислової продукції  та розвитком підприємств. Фото з сайту cci.crimea.ua

Взагалі ж рейтинг економічного розвитку, який проводиться  за завданням Кабінету Міністрів України, складається з шести показників. Зокрема враховуються: індекс промислової продукції, обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на одиницю населення, індекс обсягу сільськогосподарського виробництва, обсяг виробництва сільськогосподарської продукції на 100 гектарів сільськогосподарських угідь, обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одиницю сільського населення (у постійних цінах), індекс продукції будівництва, рівень оплати за спожиту електроенергію, рівень оплати за спожитий природний газ, темп зростання (зменшення) обсягу експорту товарів, коефіцієнт покриття експортом імпорту. Економічний розвиток регіонів України оцінюється щоквартально на підставі наявних даних офіційної статистики, інформації, поданої міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, НАК «Нафтогаз України», Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями за відповідною методикою.