На з'їзді правлячої в Канаді Ліберальної партії, 27 травня, буде розглянуто пропозицію про скасування віз для короткострокових поїздок громадян України до Канади. Відповідну пропозицію на обговорення з'їзду винесло відділення Ліберальної партії в провінції Саскачеван, пише «Укрінформ».

«Пропонуємо погодити, що Ліберальний уряд Канади скасує туристичні та бізнес-візи для громадян України, які мають біометричні паспорти і планують перебувати в Канаді не довше 90 днів», – йдеться в документі.

Як йдеться у повідомленні, безвізовий режим з Україною пропонується ввести починаючи вже з 24 серпня 2016 року, щоб відзначити «25-ту річницю незалежності України та 125 років від початку української імміграції до Канади».

Зазначимо, що Ліберальна партія нині має більшість у канадському парламенті. Партійний з'їзд проходить раз на два роки і визначає пріоритети в роботі партії і стратегію її розвитку на цей час. Цього року з'їзд проходить з 26 по 28 травня в місті Вінніпег у провінції Манітоба, яка має найбільшу серед всіх канадських регіонів кількість українців у процентному відношенні до загального населення.

Як інформував ZAXID.NET, 14 травня петиція до федерального парламенту з пропозицією ввести безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян України до Канади набрала необхідну кількість підписів, тобто до кінця червня має надійти відповідь на неї від уряду.

ZAXID.NET