Державна фіскальна служба України (ДФС) зробила черговий крок у напрямі розвитку інноваційних електронних сервісів. Служба долучилася до пілотного проекту дистанційного обслуговування, впровадженого Державною казначейською службою України.

Як констатують у ДФС, головний принцип бюджетної політики — економне й оптимальне управління та використання державних фінансів. Тому одним із стратегічних напрямів розвитку служби є постійне та безперервне вдосконалення операційної діяльності шляхом запровадження сучасного інструментарію на основі інформаційних технологій.

Державна фіскальна служба неодноразово зверталася до Державної казначейської служби з проханням прискорити процес запровадження електронного сервісу, який відкриє широкі можливості дистанційного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів. Йдеться, зокрема, про підготовку та проведення ними фінансових та платіжних документів через мережу Інтернет з використанням надійних засобів захисту.

Тож як тільки стало відомо, що Держказначейство завершило дослідну  експлуатацію програмно-технічного комплексу «Клієнт Казначейства — Казначейство», керівництво ДФС вирішило взяти участь у пілотному проекті дистанційного обслуговування. Система призначена для автоматизації документообігу, захищеного електронним цифровим підписом, між державними установами та органами казначейства. Центр сертифікації ключів Держказначейства надає послуги електронного цифрового підпису органам державної влади на безоплатній основі.

Головна мета створення вищеназваної системи — прискорення документообігу між клієнтами та органами казначейства при казначейському обслуговуванні бюджетів на всіх рівнях. Тепер органи казначейства реєструватимуть бюджетні зобов’язання та бюджетні фінансові зобов’язання розпорядників та одержувачів бюджетних коштів як в електронному, так і в паперовому вигляді. Право вибору форми реєстрації (електронна чи паперова) належить розпоряднику бюджетних коштів (одержувачу бюджетних коштів), який повинен ураховувати вимоги та обмеження, встановлені законодавством.

Як наголошує голова ДФС Ігор Білоус, розвиток інноваційних цифрових сервісів для громадян та бізнесу є і залишається пріоритетним завданням служби. Впровадження електронного документообігу — один із найактуальніших напрямів, бо дасть змогу наблизити до реальних потреб людей найбільш затребувані державні послуги. Водночас, окрім прискорення документообігу, функціонування системи вже найближчим часом надасть змогу суттєво заощадити бюджетні кошти.

Наталя ПИСАНА 
для «Урядового кур’єра»