У Запорізькій області завершився перший етап конкурсу проектних пропозицій у межах проекту «Підтримка українських громад у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО». Його реалізує федеральна компанія Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини спільно із Запорізькою областю. Цей  проект  — частина масштабної програми допомоги німецького уряду Україні — спеціальної ініціативи «Україна», яка має на меті надання допомоги регіонам з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, тобто Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областям.

Пріоритетні напрями німецької співпраці з Україною — демократія, громадянське суспільство, держуправління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Крім того, ця співпраця охоплює зокрема підтримку в подоланні кризових ситуацій на сході України та у сфері запобігання ВІЛ/СНІДу.

На участь у конкурсі надіслано понад 150 заявок від місцевих територіальних громад та громадських організацій, які надали проектні пропозиції з покращення послуг для внутрішньо переміщених осіб  та населення громад, які приймають, насамперед для жінок, молоді, пенсіонерів, незахищених верств населення та малозабезпечених членів громади. Переможців конкурсу визначать у лютому, а вже з березня вони розпочнуть упровадження задумів. Всього оберуть до 20 проектів, бюджет кожного з них не перевищуватиме півмільйона гривень.

А тим часом… У Запорізькій області громади стали отримувати офіційне визнання. Серед шести, які об’єдналися, першою в області зареєструвала статут Комиш-Зорянська селищна територіальна громада Куйбишевського району. Також в області пройшли перші вибори сільських старост у межах об’єднаних громад.