Не допустити розколу країни й докласти максимум зусиль для очищення силових структур від корупції закликав органи прокуратури Виконуючий обов’язки Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов під час представлення виконуючого обов’язки Генерального прокурора Олега Махніцького. Саме прокуратура зобов’язана «повернути віру людей у те, що злочинців буде покарано, а простих людей, навпаки, — захищено».

За словами Олександра Турчинова, наслідком відсутності влади стали виклики можливого сепаратизму. «Цим скористалися ті, хто ненавидить Україну, хто хоче її розколоти», — сказав посадовець, закликавши співробітників Генпрокуратури «дати цьому відсіч негайно».

Ще однією трагічною темою для України він назвав тему корупції. «Зможемо ми очистити прокуратуру і силові структури від корупції — це буде запорукою виживання української економіки», — наголосив Олександр Турчинов. Тому серед основних завдань, що постають нині перед суспільством, названо серйозне реформування силових структур, зокрема й органів прокуратури, повідомляє УНІАН. 

«Це мають бути органи, які за своєю суттю не виконуватимуть злочинних наказів. Хочу вірити в те, що саме такою ми зможемо зробити Генеральну прокуратуру України. Я переконаний, що Олег Махніцький виконуватиме ті завдання, які потрібні для захисту нашої країни, для відновлення авторитету силових структур і забезпечення закону й порядку в країні», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»