Найближчим часом на базі Сумського вищого училища будівництва і транспорту буде створено польсько-український центр для підготовки високопрофесійних електрозварників. Такої домовленості досягнуто на переговорах представників сумської міської та обласної влади з президентом ТОВ «Крісмар» Кшиштофом Косінським та віце-президентом Славомиром Клевером, які днями побували в обласному центрі. 

Як зазначив Сумський міський голова Олександр Лисенко, така пропозиція польських колег особливо актуальна, адже система професійно-технічної освіти краю переживає не найкращі часи. Польські фахівці забезпечать майбутній центр сучасним обладнанням і насамперед зварювальними агрегатами, спецодягом, металом, нададуть своїх майстрів-інструкторів. Учні, які пройдуть відповідне навчання, отримають ліцензію на виконання робіт європейського зразка.

Польські гості розповіли, що на початку 2000-х систему професійно-технічної освіти у їхній країні було фактично знищено. Тож нині відчувається дефіцит спеціалістів робітничих професій.

Передбачають, що центр запрацює не пізніше березня — квітня цього року.