Перший підготовчий матч національної збірної України до фінальної частини  чемпіонату Європи завершився перемогою синьо-жовтих з рахунком 4:3. У зустрічі українців з румунами,  яка відбулася на полі «Стадіо Гранде Олімпіко Торіно», нашим довелося відіграватися, оскільки на 24-й хвилині Андрій П’ятов не впорався із сильним ударом у ближній кут від Габріеля Торже. І лише наприкінці тайму, коли Роман Зозуля замкнув довгу передачу з лівого флангу від В’ячеслава Шевчука, паритет було відновлено.

У перерві Михайло Фоменко провів відразу чотири заміни, тож збірна України почала домінувати на футбольному полі. За перші 15 хвилин другого тайму наші  забили три м’ячі:  спочатку Олександр Зінченко реалізував вихід віч-на-віч із румунським воротарем, а потім у межах штрафного майданчика суперника вдало розбиралися із м’ячем  лідери Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко.

До речі, Олександр Зінченко забив дебютний гол у другому матчі у складі збірної України і став наймолодшим автором гола в історії нашої національної команди. Він відзначився взяттям воріт у віці 19 років і 165 днів. Попередній рекорд належав Андрієві Шевченку, який перший гол у футболці збірної забив у 19 років і 214 днів — 1 травня 1996-го у грі проти збірної Туреччини.

Щодо перебігу поєдинку Румунія — Україна, то, на жаль, не кращим чином зіграв наприкінці  наш голкіпер: як у випадку зі штрафним ударом від Дениса Алібека, так і в моменті з голом Константіна Станчу  Андрій П’ятов  двічі пропустив  у ближній від себе кут воріт.

Наступний товариський матч збірна України проведе 3 червня в італійському місті Бергамо проти команди Албанії. У ньому зіграють щасливчики, які доведуть своє право  грати за національну збірну  у Франції.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко, коментуючи  товариський матч зі збірною Румунії,  повідомив, що майже вирішив, кого візьме на Євро-2016.

«Фінальна заявка на Євро? Ми аналізуємо готовність гравців не лише за цим матчем. У нас уже достатньо інформації. Гадаю, що  завтра сформуємо заявку, але офіційне оголошення відбудеться 1 червня», — сказав наставник синьо-жовтих  на прес-конференції після матчу.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»